Breaking news
  1. ЖКК БАДЕЛ 1862, СВЕТЛАТА СТРАНА НА ЖЕНСКАТА КОШАРКА!
  2. ПОБЕДА ВО КРИВА ПАЛАНКА ЗА 8/8!
  3. ПОБЕДА НА 16-КА ЗА 6/6 И 100%!
  4. СИНО-ЖОЛТА ВИКЕНД НАЈАВА!
  5. WABA/R8 – ПРЕГЛЕД , БАДЕЛКИ ВО ИГРА ЗА 8-ОТ ПАТНИК ВО СУПЕРЛИГАТА!

ЖКК Бадел 1862

Лиги
Прва Лига - Група Запад, КУП - завшница, Плејоф - завршница, Прва А лига, Супер Куп - 2020/2021, Супер лига, WABA - GROUP B
Сезони
2020, 2021/2022
Дома
Скопје

Coaching Staff

Физиотерапевт

Маја Павловска

(Nationality : North Macedonia)
Психолог

Андријана Павловска

(Nationality : North Macedonia)
Претседател на клуб

Борче Филчев

(Nationality : North Macedonia)
Тим менаџер

Љупчо Павловски

(Nationality : North Macedonia)
Tренер на младински екипи

Анета Глигорова

(Nationality : North Macedonia)
Tренер на сениорски тим

Перо Стамевски

(Nationality : North Macedonia)

WABA – Group B

ПозицијаТимPGWLPCTPFPA
1158710.875673511
2148620.750665601
3137610.857659448
4118350.375543614
587160.143516537
688080.000423768

Прва А лига

ПозицијаТимPGWLPCTPFPA
1168801.000666437
2158710.875722462
3148620.750604488
4138530.625578501
5118350.375522605
6108260.250419623
798170.125525679
888080.000405646

Резултати