Breaking news
  1. Кадетките на Бадел 1862 по ново искуство во Германија
  2. WABA U17 u Celju i Skopju
  3. Бадел и Вардар викендов со настапи во АБА лигата
  4. Бадел 1862 секогаш чекор напред, во стилот на европските тимови ја најави сезоната (ФОТО)
  5. БАДЕЛ 1862 /У17/ во пресрет на почетокот на WABA U17 2023/2024 – ФОТОГАЛЕРИЈА!

ЖКК Бадел 1862 М16

ЖКК Бадел 1862 – Скопје

Лиги
М16 - Група Запад
Сезони
2021/2022, 2022/2023, 2023/2024
Дома
Скопје

Coaching Staff

Tренер на младински екипи

Анета Глигорова

(Nationality : North Macedonia)
Физиотерапевт

Маја Павловска

(Nationality : North Macedonia)
Претседател на клуб

Љупчо Павловски

(Nationality : North Macedonia)

Бадел 1862 M16

ИграчТимПозицијаВозраст
Ива ДимитријевиќБадел1862 М16Guard2
Андреа ВасилевскаБадел1862 М16Forward2
Неда ЛабудовиќБадел1862 М16Forward2
Дарија ПанковаBADEL1862 WABA U17Forward1
Луна АлексоваБадел1862 М16Guard17
Дора АлексоваБадел1862 М16Guard15
Илина НесторовскаBADEL1862 WABA U17Forward2
Теодора ЃоргиевскаBADEL1862 WABA U17Forward-Center2
Нена КитановскаБадел1862 М16Forward1
Вања МилосављевиќBADEL1862 WABA U17Forward-Center1

Резултати