Breaking news
  1. БАДЕЛ 1862 Е ШАМПИОН ВО ПРВА ЛИГА – ЖЕНИ ЗА 2021-2022
  2. По четири години, Бадел е шампион на Македонија
  3. БАДЕЛ 1862 ЈА ОСВОИ МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА И ГО ВРАТИ ПЕХАРОТ!
  4. Бадел 1862 со „брејк“ во Македонска Каменица го врати трофејот во своите витрини
  5. Бадел 1862 со „брејк“ во Македонска Каменица ја врати титулата во Скопје!

БАДЕЛ ТВ

WABA - СЕЗОНА 2021/2022

Triglav – WBC Badel 1862   (Superleague/R8) 25.02.2022  77:50

Orlovi – WBC Badel 1862   (Superleague/R6) 23.02.2022  66:56

WBC Badel 1862 – Orlovi   (Superleague/R2) 16.02.2022  65:70

WBC Badel 1862 – Vojvodina 021   (Superleague/R7) 09.02.2022  59:80

WBC Badel 1862 – Buduknost Bemaks   (Superleague/R5) 03.02.2022  59:67

WBC Badel 1862 – Triglav   (Superleague/R4) 25.01.2022  69:44

Vojvodina 021 – WBC Badel 1862   (Superleague/R3) 19.01.2022  79:55

Buducnost Bemax – WBC Badel 1862   (Superleague/R1) 05.01.2022  69:64


WBC Badel 1862 – Prtizan 1953   (Group B/R10) 15.12.2021  56:48

Plamen Pozega – WBC Badel 1862   (Group B/R9) 08.12.2021  94:63

WBC Badel 1862 – RMU Banovici   (Group B/R8) 01.12.2021  85:55

Cinkarna Celje – WBC Badel 1862   (Group B/R7) 25.11.2021  98:59

BC Montana 2003 – WBC Badel 1862   (Group B/R6) 03.11.2021  81:63

Partizan 1953 – WBC Badel 1862   (Group B/R5) 27.10.2021  70:73

WBC Badel 1862 – Plamen Pozega   (Group B/R4) 21.10.2021  60:84

RMU Banovici – WBC Badel 1862   (Group B/R3) 13.10.2021  57:70

WBC Badel 1862 – Cinkarna Celje   (Group B/R2) 06.10.2021  59:92

WBC Badel 1862 – BC Montana 2003   (Group B/R1) 29.09.2021  74:77

ПРВА А ЛИГА - СЕЗОНА 2021/2022

ЖКК Баскет Кам – ЖКК Бадел 1862      (Финале / Н04/)       22.05.2022      71:77 (1:3)

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Баскет Кам     (Финале / Н03/)     18.05.2022      73:74 (ET) (2:1)

ЖКК Баскет Кам – ЖКК Бадел 1862      (Финале / Н02/)       15.05.2022      68:69 (0:2)

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Баскет Кам       (Финале / Н01/)       12.05.2022      73:56 (1:0)


ЖКК Крива Паланка – ЖКК Бадел 1862     (Полуфинале / Н02/)     05.05.2022     61:117 (0:2)

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Крива Паланка    (Полуфинале / Н01/)     30.04.2022     93:66 (1:0)


ЖКК Гризли Баскет – ЖКК Бадел 1862   (Четвртфинале /Н02/)     20.04.2022       39:74 (0:2)

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Гризли Баскет  (Четвртфинале /Н01/)     16.04.2022       91:48 (1:0)


ЖКК Вардар – ЖКК Бадел 1862   (Оролоџо /К06/)     30.03.2022     69:89

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Крива Паланка  (Оролоџо /К05/)     26.03.2022     91:68

ЖКК Про Баскет – ЖКК Бадел 1862  (Оролоџо /К04/)     19.03.2022     63:89

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Баскет Кам  (Оролоџо /К03/)     12.03.2022     70:72

ЖКК Струга – ЖКК Бадел 1862  (Оролоџо /К02/)     06.03.2022     53:79

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК МЗТ Скопје Аеродром (Оролоџо /К01/)     01.03.2022     80:59


ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Струга    (К14) 05.02.2022     98:44

ЖКК Вардар – ЖКК Бадел 1862    (К13) 30.01.2022     59:82

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК МЗТ Скопје Аеродром     (К12) 22.01.2022     71:64

ЖКК Работнички – ЖКК Бадел 1862     (К11) 26.12.2021     61:93

ЖКК Про Баскет – ЖКК Бадел 1862     (К10) 19.12.2021     41:86

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Баскет Кам     (К9) 11.12.2021     77:64

ЖКК Крива Паланка – ЖКК Бадел 1862    (К8) 05.12.2021     54:73

ЖКК Струга – ЖКК Бадел 1862    (К7) 28.11.2021     59:74

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Вардар    (К6) 21.11.2021    85:69

ЖКК МЗТ Скопје Аеродром – ЖКК Бадел 1862    (К5) 17.11.2021    47:73

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Работнички    (К4) 30.10.2021    92:46

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Про Баскет    (К3) 23.10.2021    104:30

ЖКК Баскет Кам – ЖКК Бадел 1862    (К2) 18.10.2021    71:78

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Крива Паланка   (К1) 09.10.2021    87:61

КУП БЛАГОЈА ГЕОРГИЕВСКИ - БУШТУР 2022

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Баскет Кам   (Финале) 20.02.2022     61:64 (ET)

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Струга   (Полуфинале) 19.02.2022  80:44

М18 - СЕЗОНА 2021/2022

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Струга (1/4 Финале – Н02)     14.05.2022     63:25 (2:0)


ЖКК Бадел 1862 (М18) – ЖКК Баскет Кам (М18)    21.04.2022  72:71

ЖКК Бадел 1862 (М18) – ЖКК Про Баскет (М18)    03.04.2022  69:18

ЖКК Трокал (М18) – ЖКК Бадел 1862 (М18)    19.03.2022  51:67

ЖКК Бадел 1862 (М18) – ЖКК Крива Паланка (М18)   (К5) 26.12.2021  60:62

ЖКК Бадел 1862 (М18) – ЖКК Трокал (М18)   (К3) 13.11.2021  51:59

М16 - СЕЗОНА 2021/2022

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Крива Паланка       (1/4 Финале / Н01)      19.05.2022      70:43 (1:0)


ЖКК Бадел 1862 (М16) – ЖКК Струга (М16)    30.04.2022     64:39

ЖКК Бадел 1862 (М16) – ЖКК МЗТ Скопје Аеродром (М16)   (К10) 26.02.2022  56:51

ЖКК Бадел 1862 (М16) – ЖКК Работнички (М16)   (К5) 18.12.2021  69:45

ЖКК Бадел 1862 (М16) – ЖКК Гостивар (М16)   (К3) 21.11.2021  94:36

ЖКК Бадел 1862 (М16) – ЖКК Риниа (М16)   (К2) 06.11.2021  68:14

М14 - СЕЗОНА 2020/2021

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Струга      30.04.2022     48:39

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Про Баскет   03.04.2022     50:27

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК МЗТ Скопје Аеродром   19.03.2022     66:47

СУПЕР КУП - СЕЗОНА 2020/2021

ЖКК Баскет Кам – ЖКК Бадел 1862   (Супер куп) 25.09.2021  72:88

КОМПЛЕТНИ НАТПРЕВАРИ - ПЛЕЈ ОФ - СЕЗОНА 2020/2021

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Баскет Кам (Финале Н/3) 26.05.2021  ЛИНК

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Баскет Кам (Финале Н/1) 19.05.2021  ЛИНК

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Крива Паланка (Полуфинале) 15.05.2021  ЛИНК

КОМПЛЕТНИ НАТПРЕВАРИ - КУП БЛАГОЈА ГЕОРГИЕВСКИ БУШТУР - СЕЗОНА 2020/2021

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Баскет Кам (Финале) 08.05.2021  ЛИНК

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Крива Паланка (Полуфинале) 07.05.2021  ЛИНК

КОМПЛЕТНИ НАТПРЕВАРИ - СУПЕР ЛИГА - СЕЗОНА 2020/2021

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Баскет Кам  04.05.2021  ЛИНК

ЖКК Крива Паланка – ЖКК Бадел 1862  28.04.2021  ЛИНК

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Вардар  21.04.2021  ЛИНК

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Крива Паланка  14.04.2021  ЛИНК

ЖКК Вардар – ЖКК Бадел 1862  10.04.2021  ЛИНК

КОМПЛЕТНИ НАТПРЕВАРИ - ПРВА ЛИГА - СЕЗОНА 2020/2021

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Струга  18.03.2021  ЛИНК

ЖКК Шкупи – ЖКК Бадел 1862   17.03.2021  ЛИНК

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Пантери  27.01.2021  ЛИНК

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Шкупи  22.01.2021  ЛИНК

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Гостивар  16.01.2021  ЛИНК

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Трокал  02.12.2020  ЛИНК

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Работнички  25.11.2020  ЛИНК

ЈАДРАНСКА - WABA U17 - СЕЗОНА 2020/2021

ЖКК Бадел 1862 /У17/ – ЖКК Будуќност Бемакс /У17/  25.10.2020  ЛИНК

ЖКК Бадел 1862 /У17/ – ЖКК Приморје /У17/  25.10.2020  ЛИНК

МЛАДИНСКА ЛИГА - М18 - СЕЗОНА 2020/2021

Плеј оф – Финале

ЖКК Струга /М18/ – ЖКК Бадел 1862 /М18/ 20.06.2021 ЛИНК

 

Плеј оф – Полуфинале

ЖКК Крива Паланка /М18/ – ЖКК Бадел 1862 /М18/ 19.06.2021 ЛИНК

 

Елиминации

ЖКК Трокал /М18/ – ЖКК Бадел 1862 /М18/  06.06.2021  ЛИНК

ЖКК Вардар /М18/ – ЖКК Бадел 1862 /М18/  05.06.2021  ЛИНК

МЛАДИНСКА ЛИГА - М16 - СЕЗОНА 2020/2021

Плеј оф – Финале

ЖКК Крива Паланка – ЖКК Бадел 1862 (Финале) 16.06.2021 ЛИНК

Плеј оф – Полуфинале

ЖКК Трокал  – ЖКК Бадел 1862  (Полуфинале) 15.06.2021  ЛИНК

 

Групна фаза

ЖКК Бадел 1862  – ЖКК Тетова Булс  21.03.2021  ЛИНК

МЛАДИНСКА ЛИГА - М14 - СЕЗОНА 2020/2021

Плеј оф – натпревар за 3-то место 

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Крива Паланка 23.06.2021 ЛИНК

 

Плеј оф – Полуфинале

ЖКК Струга – ЖКК Бадел 1862  (Полуфинале) 22.06.2021  ЛИНК