Breaking news
  1. Јована и Ања се нашите кошаркарски „бисери“ за кои треба да се грижиме
  2. Павловски: Дали ова е почеток на крај на женската кошарка …!?
  3. КФСМ пријави само една млада селекција, Павловски прашува: Дали е ова е почеток на крајот на женската кошарка?
  4. М16: ПОБЕДА ЗА ПРВО МЕСТО И 100% ЕФЕКТ!
  5. ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Сандра Лазареска и Мартина Маркоска, кошаркарки: Нееднаквоста во кошарката сѐ уште е сериозен проблем!СЛОБОДЕН ПЕЧАТ

Tренер на сениорски тим Перо Стамевски

Тренер на прва екипа (мажи) – КК Центар – 1988/89-1992/93, помошен тренер на прва екипа (жени) – ЖКК Симекс – 1992/93, помошен тренер на прва екипа и тренер на младинска екипа (жени) – ЖКК Вигор Скопје – 1993/94-1998/99, помошен тренер на прва екипа и тренер на младинска екипа (жени) – ЖКК Водњански лисици – 1999/00 – 2000/01, тренер на прва екипа и младинска екипа – ЖКК Вигор Скопје – 2001/02 – 2012/13, тренер на прва екипа и младинска екипа – ЖКК Бадел 1862  од 2013/14 . Освоено прво место со КК Центар – 1988/89 – Регионална лига, куп на РМ со ЖКК Симекс – 1992/93, прво место ЖКК Вигор Скопје, кадетки и јуниорки – 1993/94, 1994/95, куп на РМ 1995/96, 1997/98, прво место вопрвенство 1997/98,1998/99, со ЖКК Водњански лисици, прво место младинки -1999/00, второ место куп на РМ со ЖКК Вигор Скопје -2001/02, второ место куп на РМ – 2002/03, 2003/04, второ место – првенство – 2004/05, прво место првенство и куп – 2008/09, прво место – куп – 2009/10, прво место – првенство и куп- 2010/11,  2011/12, со ЖКК Бадел 1862, прво место – првенство и куп – 2013/14-2015/16, прво место првенство – 2016/17,2017/18, второ место првенство – 2018/19. Од 2006-2008 – помошен тренер на јуниорска репрезентација (Балканијада и ЕП), 2010 – селектор на У16 – ЕП, 2014-2017 – тренер ЖКК Бадел 1862 – Јадранска лига. Прогласен за тренер на годината 2009/11/12/13/14/15 – сениорки и 2010 – младинки.

Current Team
Бадел 1862, BADEL1862 WABA U17, Бадел 1862 M18