Breaking news
  1. 💙💛 СОРАБОТКАТА ПРОДОЛЖУВА СО САНДРА ЛАЗАРЕВСКА И МАРИЈА ДИМИТРИЈЕВИЌ 💙💛
  2. 💙💛 Kaitlyn Mathieu – БАДЕЛ 1862, СОРАБОТКАТА ПРОДОЛЖУВА 💙💛
  3. СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА!
  4. СТОЈАНОВСКА ОД БАДЕЛ 1862 СЕ СЕЛИ ВО ГРЦИЈА
  5. 💙💛 САНЧЕ, ТИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА СЕ! 💙💛
placeholder

7 Стефани Цветановска

Name
Стефани Цветановска
Position
Guard
Висина
162
Возраст
18

БИОГРАФИЈА

Тренира кошарка од 8 години. Започнува со тренирање во Кошаркарски клуб 11 Октомври. Во ЖКК Бадел доаѓа на 10 годишна возраст, во сезоната 2013/2014. Има учество во М14, М16, М18 и првиот тим во македонската лига, и во М15 и М17 во WABA лигата. Во сезоната 2015/2016 има освоено прво место во М14 и М16, 2016/2017 прво место во М16 и М18,  2017/2018 прво место новогодишен турнир М14 и М16 и второ место М18,  2018/2019 прво место М18 и второ место М16. Сезона 2019, учество на Европското првенство М16 – Б Дивизија.