Breaking news
  1. МАРТИНА, СО ТЕБЕ СМЕ ОД 💙💛!
  2. IN MEMORIAM: БОРЧЕ ФИЛЧЕВ
  3. РЕПОРТАЖА ОД ТРЕНИНГ КАМПОТ АКВА ЛИНА – ОХРИД
  4. 💙💛 НЕНА, ТИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА СЕ! 💙💛
  5. 💙💛 СОРАБОТКАТА ПРОДОЛЖУВА СО САНДРА ЛАЗАРЕВСКА И МАРИЈА ДИМИТРИЈЕВИЌ 💙💛

6 Марија Николов

Name
Марија Николов
Position
Guard
Висина
169
Возраст
16

БИОГРАФИЈА

Започна да тренира на 6 години во КК,,Уни-Баскет”. 2018-2019 КК,,Пробаскет” Пробиштип, 2019-2020 ЖКК,,Бадел 1862”. Настапува за  Бадел 1862 М16, Бадел  1862 M18, Бадел  1862, Бадел  1862 WABA U17  во Младинска лига М18, Младинска лига М16, Прва Лига Жени, Јадранска лига WABA U17 . Има настапи на  Словенија Бол У14, 2019-2020 Квалификациски турнир У16 – репрезентација на Македонија, Учество во Јадранска лига У17 во сезона 2019/2020 и 2020/2021.