Yuleska Ramirez-Tejeda (Dominican Republic-USA, 1998, 170цм) е нов член на Бадел 1862.

Настапи во претходните сезони:

2015-2016: Cambridge, MA / Cambridge Rindge & Latin High School
2016-2017: Purdue University Fort Wayne (NCAA)
2018-2019: Emmanuel College (NCAA3, starting five)
2019-2020: Emmanuel College (NCAA3)
2022-2023: St. Pauls Killarney (Ireland-Division 1, starting five).

…Благодарна сум што добив можност да играм во Македонија и да го претставувам овој клуб. Со нетрпение очекувам да играм со моите соиграчи…“, изјави Yuleska Ramirez-Tejeda за www.wbcbadel1862.com.mk

Yuleska Ramirez-Tejeda – WELCOME TO BADEL 1862!

12.01.2024

ЖКК Бадел 1862