Младите баделки со победа ја започнаа 2023 година. На гостински терен ја совладавме екипата на МЗТ Скопје.

М16 – Група 1

МЗТ Скопје Аеродром – Бадел 1862

55:62

Јана Чолакоска 16

Нена Китановска 14

Ана Серафилоска 12

Теодора Ѓоргиевска 8

Дора Алексова 6

Илина Несторовска 2

Значајна победа против конкурентот за висок пласман, победа со којашто остануваме осамени на првото место во Група 1.

На младите баделки им ја честитаме заслужената победа!

 

 💙💛  БАДЕЛ 100%! 💙💛

 

12.02.2023

ЖКК БАДЕЛ 1862