Сандра Лазареска и Мартина Маркоска во студиото на „Утрински печат“ раскажаа за предизвиците со кои се соочуваат кошаркарките во Македонија. Помалите плати, речиси непостоечкото медиумско внимание, стереотипите, како и ужасните услови кои постојат во македонската кошарка се едни од најголемите предизвици на овие млади кошаркарки.

Целокупното видео интервју и текст можете да ги проследите на slobodenpecat.mk

01.02.2023

ЖКК БАДЕЛ 1862