Сениорската репрезентативка, сино – жолтата ведета, Нена Трајчевска, својата кариера ќе ја продолжи во шпанскиот клуб CB Arxil.

Врвен професионалец, на терен и надвор од него, на терен пожртвована, бескомпромисен борец во секој сегмент од играта, мотиватор на тренинг и натпревар, пеколна кошаркарка, почитувана од секој противник, лидер!

Идол на младите кошаркарки!

Изразуваме голема благодарност за делата којшто ги остави позади себе во нашиот Бадел 1862!

Голема чест и задоволство претставуваше твоето присуство во сино – жолтиот колектив!

Ти посакуваме многу здравје и успешна презентација на твоите кошаркарски и човечки квалитети во твојот следен предизвик, настапите во CB Arxil!

💙💛  НЕНА ТРАЈЧЕВСКА!   💙💛

10.08.2022

ЖКК БАДЕЛ 1862