М14 – 1/4 финале – Н02

ЖКК Тим Арена (0) – (2) ЖКК Бадел 1862

42:60 (4:16, 15:17, 8:16, 15:11)

Најмладите баделки следејќи го примерот на свите М16 и М18 другарки, обезбедија учество на Ф4-М14.

Остварена е рутинска победа во Штип против екипата на ЖКК Тим Арена за севкупни 2:0 во 1/4 финалната серија.

Најефикасна баделка беше Дора Алексова со 32 постигнати поени.  Илина Несторовска постигна 14, Ива Димитријевиќ 5,  Теодора Горгиевска 4, Мила Начевска 3 и Лина Тошевска 2 поени.

Честитки за најмладите баделки за постигнатиор резултат – пласман на Ф4.

Сино – жолтиот младински погон и оваа година со 100% – 3/3 пласман на Ф4. Првата цел е остварена! Следува борбата за трофеи!

 💙💛  СЕКОГАШ И СЕКАДЕ!   💙💛

 💙💛  ОДИМЕ НА ПОБЕДА!   💙💛

💙💛  НАПРЕД БАДЕЛ!   💙💛

22.05.2022

ЖКК БАДЕЛ 1862