Од 9-12.04.2022 година во Призрен, Косово ќе се одржи вториот кошаркарски турнир од проектот “Заедно до М16” на којшто покрај нашата М14 репрезентација ќе учествуваат и селекциите на Косово, Романија, Турција и Бугарија.

Честа да го носат црвено – жолтиот дрес ќе ја имаат:

Теодора Мариновска  – ЖКК Вардар

Ана Марија Ѓореска – ЖКК Гостивар 2009

Јана Кукунешоска – ЖКК Струга 2009

Дора Алексовска – ЖКК Бадел 1862

Илина Несторовска – ЖКК Бадел 1862

Нарта Ферати – ЖКК Вардар

Сара Сулејмани – ЖКК Шкупи

Теодора Ѓорѓиевска – ЖКК Бадел 1862

Теа Трајковска – ЖКК Вардар

Јана Пислевска – ЖКК Вардар

Милена Зафировска – ЖКК Баскет Кам

Мила Начевска – ЖКК Бадел 1862

На нашите репрезентативки им посакуваме успех на претстојните натпревари!

05.04.2022

ЖКК БАДЕЛ 1862