Прва А лига – Оролоџо /К05

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Крива Паланка

91:68 (24:16, 23:16, 24:21, 20:15)

Очекувана победа за задржување на лидерската позиција.

Нена Трајчевска – 21 поен / 5 украдени топки

Цветанка Димова 17 поен  / 6 асистенции / 4 украдени топки

Марија Димитријевиќ 11 поени

Сања Адамовска 10 поени /4 асистенции / 3 украдени топки

Ивана Кметовска 10 поени

Сара Максимовска 8 поени

Александра Стојановска 5 поени / 7 асистенции / 4 украдени топки

Сандра Лазаревска 5 поени /6 скока / 4 украдени топки

Мартина Блажевска 2 поени

Дева Глигорова 2 поени

 

М16 Група 1

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Тетова Булс

85:34 (25:5, 18:7, 19:14, 23:8)

Младите баделки ја постигнаа 12-та победа во 12-от натпревар за задржување на 100% ефект и лидерската позиција во М16 – Група 1.

Зара Стојковска 32 поени

Мила Ѓуковиќ 18 поени

Јована Димковска 18 поени

Елена Алулоска 11 поени

Ива Димитријевиќ 2 поени

Илина Несторовска 2 поени

Теодора Ѓоргиевска 2 поени

 

💙💛  БАДЕЛ 100%!   💙💛

26.03.2022

ЖКК БАДЕЛ 1862