ЖКК Струга – ЖКК Бадел 1862     53:79 

Баделки, очекувано, стигнаа до 16-та победа во домашното првенство и потврда на лидерската позиција.

Најефикасна – Александра Стојановска со постигнати 29 поени. Ивана Кметовска постигна 14, Нена Трајчевска 12, Цветанка Димова 10, Сара Максимовска 6, Мартина Блажевска и Kaitlyn Mathieu по 4 поени.

Следниот викенд е резервиран за дерби средбата против екипата на ЖКК БАскет Кам.

💙💛  НАПРЕД БАДЕЛ !   💙💛

06.03.2022

ЖКК БАДЕЛ 1862