Нова, 6-та по ред победа на младите М16 баделки за задржување н 100% ефект во досегашниот тек на првенството.

Совладана е екипата на ЖКК Шкупи со резултат 110:28 (34:8, 33:5, 25:6, 18:9).

Најефикасна на натпреварот беше 13 годишната Дора Алексова со постигнати 29 поени.

Зара Стојковска постигна 22Мила Ѓуковиќ 20Јована Димковска 15Ива Димитријевиќ 8Илина Несторовска 6Мила Начевска и Теодора Ѓоргиевска по 4 и Ива Згонц 2 поени.

Нашите младите баделки од коло во коло го потвдуваат својот квалитет како доказ за светлата сино – жолта иднина и воопшто светлатата иднина на македонската женска кошарка.

Честитки за екипата на ЖКК Шкупи за фер и коректната игра.

 

 

💙💛 БАДЕЛ 100%!  💙💛

💙💛 СО СРЦЕ ЗА БАДЕЛ!  💙💛

 

04.12.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862