Најмладите баделки ја продолжија викенд-победничката серија. Попладнево, во спортската сала Независна Македонија, ја совладаа екипата на ЖКК Пелистер со резултат 52:18.

Најефикасна на натпреварот – Дора Алексова со постигнати 27 поени.

Илина Несторовска, Теодора Ѓоргиевска и Ива Димитријевиќ постигнаа по 6 поени, Ева Палевска Стојковска 3Илина Андреевска  и Олгица Дамевска по 2 поени.

Најмладите баделки со оваа победа ја продолжија успешната серија за 100% ефект во досегашниот тек од првенството.

 

💙💛  100%  💙💛

💙💛 НАПРЕД БАДЕЛ!  💙💛

💙💛 СО СРЦЕ ЗА БАДЕЛ!  💙💛

 

28.11.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862