Во следните два дена, 06/07.10.2021 година ќе се одиграат натпреварите од 2-то коло од регионалната WABA лига.

Распоред на натпреварите

Група А

06.10.2021     16:30     Војводина 021 – Будуќност Бемакс

LIVE STAT https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/WABA/1903824/

LIVE STREAM   https://www.youtube.com/watch?v=Qos2qamnpbY

 

Натпреварот помеѓу Баскет Кам и Орлови којшто беше предвиден за 06.10.2021/18:00 е одложен поради заразеност на повеќе кошаркарки на Баскет Кам со КОВИД 19 (според waba-league.com)

 

Група Б

06.10.2021     18:00     Монтана 2003 – РМУ Бановиќи

LIVE STAT  https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/WABA/1904161/

 

06.10.2021     18:00     Бадел 1862 – Цинкарна Цеље  (спортска сала Независна Македонија)

LIVE STAT   https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/WABA/1903829/

LIVE STREAM   https://www.youtube.com/watch?v=Ko77z0NsCzI

 

07.10.2021     18:00     Пламен Пожега – Партизан 1953

LIVE STAT  https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/WABA/1904160/

 

07.10.2021     18:00     РМУ Бановиќи – Монтана 2003 

LIVE STAT https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/WABA/1903827/

 

Линковите за LIVE STREAM ќе ги објавиме најдоцна до 11:00 часот на 06.10.2021 година.

*** НАТПРЕВАРОТ БАДЕЛ 1862 – ЦИНКАРНА ЦЕЉЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИ СОГЛАСНО ПРОТОКОЛОТ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈА НА СПОРТСКИ НАТПРЕВАР ВО ЗАТВОРЕН ПРОСТОР: 30% ПОПОЛНЕТОСТ, СЕРТИФИКАТ ЗА ВАКЦИНИРАНОСТ, СЕРТИФИКАТ ЗА ПРЕЛЕЖАНОСТ ВО ПОСЛЕДНИЕ 45 ДЕНА, ЗАДОЛЖИТЕЛНО НОСЕЊЕ МАСКИ, ДРЖЕЊЕ ДИСТАНЦА! **

💙💛 НАПРЕД БАДЕЛ! 💙💛

 

 

05.10.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862