Денес, во просториите на КФСМ се утврдија натпреварувачките броеви и распоредот на натпревари за новата натпреварувачка 2021/2022 сезона.

Првата А лига ќе започне на 09.10.2021 година, а во 1-то коло ќе се одиграат следните натпревари:

ЖКК Баскет КАМ – ЖКК Про Баскет

ЖКК МЗТ Скопје Аеродром – ЖКК Вардар

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Крива Паланка

ЖКК Работнички – ЖКК Струга 2009

 

Првата Б лига натреварувањето ќе го започне на 16.10.2021 година со натпреварите од 1-то коло:

ЖКК Риниа – ЖКК Тим Арена

ЖКК Мега Баскет – ЖКК Трокал

ЖКК Патриот 2016 – ЖКК Пантери

ЖКК Шкупи – ЖКК Гризли

ЖКК Гостивар – ЖКК Куманово

17.09.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862