Во пресрет на новата 2021/2022 сезона, ЖКК Бадел 1862, освен играчкиот, го засили и стручниот потенцијал. Нов тренер на најмладите баделки ќе биде Дарко Димитријевиќ.

Во десегашната теренерска кариера, Дарко Димитријевиќ бил тренер во кошаркарскиот клуб Јуниор, BC Youcan – Пекинг, Кина, КК МЗТ Скопје М18, а исто така работел како тренер во националната селекција М14.

ЖКК Бадел 1862 му посакува големо добредојде на Дарко Димитријевиќ!

05.09.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862