Нашата кошаркарска репрезентација за кошаркарки до 16 годишна возраст отпатува во Тбилиси, Грузија, кадешто од 09-14.08.2021 година ќе учествува на FIBA U16 European Challenger – Група Е.

Во Групата Е, покрај нашата репрезентација, свое учество ќе земат и селекциите на Албанија, Грузија, Малта и Ерменија.

Натпреварите започнуваат на 09.08.2021 година според следниот распоред.

09.08.2021

Албанија – Ерменија

Малта – Грузија

10.08.2021

Северна Македонија – Малта

Грузија – Албанија

11.08.2021

Албанија – Северна Македонија

Ерменија – Грузија

13.08.2021

Малта – Албанија

Северна Македонија – Ерменија

14.08.2021

Ерменија – Малта

Грузија – Северна Македонија

 

Сатниците и линковите за LIVE STREAM и LIVE STAT дополнително ќе ги објавуваме на www.wbcbadel1862.com.mk

 

На Ања, Михаела, Марија, Ксенија, Љубица и другарките од репрезентацијата им посакуваме успешен настап и секако победи!

 

НАПРЕД ВО НОВИ ПОБЕДИ!

06.08.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862