Синоќа беше спуштена завесата на FIBA U20 European Challenger, натпреварување коешто помина во одлична организација на КФСМ, натпреварување во кое учествуваа репрезентациите на Словачка, Романија, Луксембург, Косово и Северна Македонија.

Во продолжение ви ги прикажуваме статистичките показатели на репрезентативно и индивидуално ниво.

Табеле на Група Е

Team G W L For Agt +/- FA AA Ponits
1 Slovakia 4 4 0 287 181 106 71.8 45.2 8
2 Romania 4 3 1 283 252 31 70.8 63 7
3 Luxembourg 4 2 2 276 252 24 69 63 6
4 Kosovo 4 1 3 222 304 -82 55.5 76 5
5 North Macedonia 4 0 4 216 295 -79 54 73.8 4

Тимска статистика

Team FG 2pts 3pts FT Reb As To St
Slovakia 36.2 40 28.9 65.4 53.3 17 17 14.3
Romania 38.9 43.1 29.5 64.8 45.5 15.3 16 12.5
Luxembourg 34.2 38.9 29 68.5 47.5 15.5 22 12
Kosovo 36.2 40 27.3 70 44 12.7 25.3 7.7
North Macedonia 32.1 32.3 31.8 71.4 36.3 12 22.8 10

 

Индивидуална статистика според категории

Points
1 Agnesa Rahmani KOS 20.2
2 Tijana Mitreva MKD 18.8
3 Eva Petrof ROM 15

 

Reb
1 Laura Vaida ROM 13.8
2 Zuzana Vargova SVK 10
3 Tringa Ukaj KOS 8.3

 

As
1 Astera Tuhina KOS 8
2 Kаterina Pop Dimirova MKD 4.3
3 Ema Radakova SVK 3.3

 

To
1 Astera Tuhina KOS 5
2 Natalija Sekulovska MKD 4.8
3 Tijana Mitreva MKD 4.3

 

St
1 Ema Radakova SVK 4.3
2 Astera Tuhina KOS 4
3 Petra Oborilova SVK 2.7

 

Index
1 Laura Vaida ROM 21
2 Agnesa Rahmani KOS 15
3 Zuzana Vargova SVK 14

 

19.07.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862