Семејството на ЖКК Бадел 1862 секој ден станува се пошироко и пошироко….ЖКК Бадел 1862 на кошаркарската сцена, кадешто е присутен 30 години, одамна ги има пробиено инернационалните граници.

Најтрофејниот македонски женски кошаркарски колектив со своето делување во изминатите декади прерасна во вистински бренд на кошаркарската мапа, препознатлив по стилот на работа, професионализам, по сино – жолтата коомбинација на својата спортска опрема…..

Од крајот на минатата година, ЖКК Бадел 1862, по примерот на ремонираните светски спортски колективи, присутен е и во етерот, преку сопствениот портал www.wbcbadel1862.com.mk , медиум преку кој се трудиме навремено и точно да ги презентираме информациите до пошироката публика, со цел да ја промовираме и популаризираме женската кошарка во Северна Македонија.

И покрај тоа што во овој сегмент ни претстои уште многу работа, сепак www.wbcbadel1862.com.mk успешно се пробива низ интернет просторот и секојдневно бележи зголемена посетеност, како од домашни така и од странски посетители.

На наше големо изненадување, но и огромно задоволство, ни пристигна и допис/емаил од наш фан од далечниот Бразил, којшто меѓу другото ни пишува

“Hello, my name is Luiz, I’m Brazilian and I’m a big fan of KK Badel 1862.

I am 17 years old, but I have been following the team for some years now, and I identify myself with the dedication of all the players who wear this shirt. The passionate crowd that supports the club at all times is one of the main reasons why I became a fan. I am also passionate about the club colors and the beautiful shirt.

My favorite player is Blazhevska, because she loves the club and tries hard to deliver the results. I also really like Markoska, who has a unique ability to make moves……”

Користиме прилика да ги поздравиме и да им се заблагодариме на сите коишто го следат www.wbcbadel1862.com.mk , како  и на сите фанови на ЖКК Бадел 1862, ширум целиот свет.

 

 

30.06.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862