Пловидбата во Јадранската WABA лига, сениорската екипа на ЖКК Бадел 1862 ќе ја започне со натпреварот против екипата на Цинкарна Цеље, на 30.09.2021.

Баделки, на денешното ждребување, во групната фаза ќе се натпреваруваат во групата А, заедно со екипите:

 • ЖКК Берое (Бугарија)
 • Цинкарна Цеље (Словенија)
 • Орлови (Босна и Херцеговина)
 • Војводина 021 (Србија)
 • Феника (Босна и Херцеговина)

Групата Б ја сочинуваат екипите:

 • Будуќност Бемакс (Црна Гора)
 • Монтана 2003 (бугарија)
 • Партизан 1953 (Србија)
 • Баскет Кам (Северна Македонија)
 • Триглав (Словенија)
 • РМУ Бановиќи (Босна и Херцеговина)
 • Пламен Пожега (Хрватска)

На нашите баделки им посакуваме успешна сезона, во што воопшто не се сомневаме!

💙💛 НАПРЕД БАДЕЛ1862 💙💛

25.06.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862