Денес во спортските сали во Наум наумовски Борче – Маџари и Независна Македонија – Кисела Вода се одиграа натпреварите од елиминацискот коло од годинешните натпреварувања во младинските лиги М16 и М18 за кошаркарки, на коишто се постигнаа следните резултати:

М16

ЖКК Тим Арена – ЖКК Шкупи 64:43

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Тетова Булс 81:30

ЖКК Струга – ЖКК Про Баскет  45:29

Во следната фаза од натпреварувањето пласман обезбедија екипите на ЖКК Тим Арена, ЖКК Бадел 1862 и ЖКК Струга.

 

М18

ЖКК Про Баскет – ЖКК Гостивар 8:60

ЖКК Струга – ЖКК МЗТ Скопје Аеродром 86:14

ЖКК Вардар – ЖКК Бадел 1862 49:55

Во следната фаза од натпреварувањето се пласираа екипите на ЖКК Гостивар, ЖКК Струга и ЖКК Бадел 1862.

 

05.06.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862