Претстојниот викенд ќе започнат натпреварувањата во женските Младинските кошаркарски лиги. Натпреварувањата ќе се одвиваат според нововостановениот систем на елиминации.

Во првото елиминациско коло, коешто ќе се одржи во Сабота, на 05.06.2021 година, според претходно направениот распоред според  “критериуми на КФСМ?!”, екипите ќе ги одиграат следните натпревари:

М18 – спортска сала Независна Македонија,  Скопје

11:00      ЖКК Про Баскет – ЖКК Гостивар

13:30      ЖКК Струга – ЖКК МЗТ Скопје Аеродром

16:00      ЖКК Вардар – ЖКК Бадел 1862

М16 – спортска сала Маџари, Скопје

11:00      ЖКК Тим Арена – ЖКК Шкупи

13:30      ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Тетова Булс

16:00      ЖКК Струга – ЖКК Про Баскет

03.06.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862