Согласно ранг листата и бодовите доставени од Кошаркарската Федерација на Северна Македонија, Агенцијата за млади и спорт ја објави листата за користење на даночно ослободување (Ваучерите за спорт за 2021 година).

ЖКК БАДЕЛ 1862 ја предводи листата на екипи во женската кошарка.

Согласно ранг листата, екипата на ЖКК БАДЕЛ 1862 доби ваучер во износ од 2.900.000 денари.

Од останатите екипи во женската кошарка ваучери добија следните екипи:

ЖКК Вардар – 2.600.000 денари

КК Баскет Кам – 2.300.000 денари

ЖКК Струга 2009 – 2.300.000 денари

ЖКК Крива Паланка – 1.700.000 денари

ЖКК Трокал – 1.400.000 денари

ЖКК Шкупи – 900.000 денари

ЖКК Про Баскет – 700.000 денари

ЖКК Партиот 2016 – 700.000 денари

ЖКК Гостивар 2009 – 700.000 денари

ЖКК МЗТ Скопје Аеродром – 500.000 денари и

ЖКК Пантери – 300.000 денари.

 

 

10.02.2021 година

ЖКК БАДЕЛ 1862