Во период од 4-6.02.2021 година, во Рига ќе се оджи квалификацискиот турнир за пласман на Европско првенство, на којшто нашата репрезентација ќе одигра два натпревари провит репрезентациите на Хрватска и Летонија. Подготовките за овој турнир ќе се одржат во Охрид.

На списокот на селекторот Ѓоровиќ се наоѓаат следните кошаркарки:

Нена Трајчевска

Матеа Николиќ

Анџелика Митрашиновиќ (Будуќност-Црна Гора)

Ивана Кметовска (Баскет КАМ)

Катерина Поп Димитровска (Баскет КАМ)

Драгана Јоловиќ (Бадел 1862)

Сања Адамовска (Бадел 1862)

Цветанка Димова(Бадел 1862)

Ивона Пејковска (Вардар)

Јована Петрушевска (Вардар)

Габриела Модева (Струга2009)

Матеа Атанасовска (Палаванестро В-Италија)

Елена Тасевска (Палаванестро В-Италија)

Софија Лазареска (Милано БС-Италија)

Девана Бонер (Елитцур Рамла-Израел)

 

 

23.01.2021, Скопје

ЖКК Бадел 1862