Breaking news
  1. Време е за поддршка на Баделки, во Скопје доаѓаат Бановиќи и Партизан
  2. Бадел брка историски успех во ВАБА лигата
  3. ЖКК Бадел повикува на поддршка во пресрет на клучните дуели во ВАБА за пласман во Суперлигата!
  4. ЖКК БАДЕЛ 1862 – РМУ БАНОВИЌИ, НАЈАВА!
  5. ОПЕРАЦИЈАТА “WABA СУПЕРЛИГА” – ЧИН1 МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ

Претседател на клуб Борче Филчев

Долгогодишен спортски работник и ентузијаст во клубот. Член на Управниот одбор на ЖКК Вигор-Скопје, а од промена на името во ЖКК БАДЕЛ1862-Скопје, е поставен за претседател, која со успех ја остварува се уште. Со својата работа и посветеност има голема и незаменлива улога во организираноста и развојот на клубот.

Current Team
Бадел 1862, Бадел 1862 M14, BADEL1862 М16, Бадел 1862 M18
Возраст
1