Danyea Barclay (USA – 1996, 185cm) е нов член на Бадел 1862.

Во сезоната 2021/22 настапуваше за Villa Maria College (USCAA), кадешто на  22 натпревати во просек постигнуваше по 20.4 поени/натпревар , 8.5 скокови/натпревар.

…Возбуденa сум да патувам и да ги истражувам Северна Македонија и градот Скопје. Со нетрпение очекувам да се сретнам со тимот, персоналот и навивачите…“, изјави Danyea Barclay за www.wbcbadel1862.com.mk

Danyea Barclay – WELCOME TO BADEL 1862!

04.01.2024

ЖКК Бадел 1862