SOFIA PASKA е новото засилување на Бадел 1862!

Родена е во Торонто /Канада/, игра на позиција центар и во следната сезона ќе претставува значително засилување за нашиот тим на центарската позиција.

SOFIA PASKA има 27 години и е висока 193 цм.

Кошаркарска биографија:

2014-2018: Ryerson University (OUA Women’s Basketball)
All-time leading scorer & rebounder
USPORTS 2nd Team All Canadian (2015 & 2016)
OUA First Team All Star (2015, 2016 & 2017

2019 Lemvig Basket (Dameligaen Basketball) Denmark
PPG: 21.5 RPG: 9.6 FT: 87.1% APG:1.9

2021-2022 Limerick Celtics (Ireland Basketball D1- National League)
PPG: 23.4 RPG: 10.4
First Team All Star

2022-2023 St. Paul’s Killarney (Ireland Basketball D1- National League)
PPG: 22.6 RPG: 11.2
First Team All Star

“Навистина сум возбудена за оваа можност да играм за Бадел 1862! Подготвена сум да учам од големите тренери на овој клуб и да играм со многу талентираните девојки во тимот. Никогаш порано не сум била во Македонија, но нестрплива сум да ја запознам културата, традициите и да истражувам различни области на земјата. Со нетрпение очекувам да се сретнам со сите наскоро и да почнам да работам за да му помогнам на тимот да има успешна сезона!” – истакна  SOFIA PASKA во својата прва изјава.

На SOFIA PASKA и посакуваме големо ДОБРЕДОЈДЕ!

💙💛  SOFIA – WELCOME TO BADEL 1862 !💙💛

23.07.2023

ЖКК Бадел 1862