Наближува почетокот на WABA U17! Сезоната 23/24 е пред нас!

Кадетките на Бадел 1862 се враќаат на Јадранската сцена.

Ждрепката младите баделки ги смести во Групата Б заедно со екипите на RMU Banovići, Start z Tuzla, Jumper, Budućnost BN, Duga, Budućnost Bemax, Sea Stars и Vardar.

Натпреварите ќе се одиграат турнирски, во следните термини:

Турнир 1, Шабац (Србија) – 30.09-01.10.2023

 • Duga – Badel 1862 (30.9.)
 • Budućnost BN – Vardar (30.9.)
 • Budućnost BN – Badel 1862 (01.10.)
 • Duga – Vardar (01.10.)
 • Duga – Budućnost BN (01.10.)

 

Турнир 2/1, Скопје (домаќини Бадел 1862 и Вардар) – 06/07/08.10.2023

 • Badel 1862 – Vardar (06.10.)
 • Badel 1862 – Sea Stars (07.10.)
 • Vardar – Budućnost Bemax (7.10.)
 • Vardar – Sea Stars (8.10.)
 • Badel 1862 – Budućnost Bemax (8.10.)

Турнир 2/2, Зеница (БиХ) – 06/07/08.10.2023

 • Jumper – RMU Banovići (6.10.)
 • Jumper – Duga (7.10.)
 • Budućnost BN – Start z Tuzla (7.10.)
 • Duga –  RMU Banovići (7.10.)
 • Jumper – Budućnost BN (8.10.)
 • Duga – Start z Tuzla (8.10.)

 

Турнир 3, Подгорица (Црна Гора) – 10/11/12.11.2023

 • Budućnost Bemax – Sea Stars (10.11.)
 • Budućnost Bemax – Duga (11.11.)
 • Sea Stars – Jumper (11.11.)
 • Budućnost Bemax – Jumper (12.11.)
 • Sea Stars – Duga (12.11.)

 

Турнир 4, Бановиќи (БиХ) – 15/16/17.12.2023

 • RMU Banovići – Budućnost BN (15.12.)
 • RMU Banovići – Budućnost Bemax (16.12.)
 • Start z – Tuzla – Sea Stars (16.12.)
 • Budućnost BN – Budućnost Bemax (16.12.)
 • Start z Tuzla – Budućnost Bemax (17.12.)
 • RMU Banovići – Sea Stars (17.12.)
 • Budućnost BN – Sea Stars (17.12.)

 

Турнир 5, Тузла (БиХ) – 26/27/28.01.2024

 • Start z Tuzla – Jumper (26.1.)
 • Jumper – Vardar (27.1.)
 • Start z Tuzla – Badel 1962 (27.1.)
 • RMU Banovići – Vardar (27.1.)
 • Start z Tuzla – Vardar (28.1.)
 • Jumper – Badel 1862 (28.1.)
 • RMU Banovići – Badel 1862 (28.1.)

Во Групата А ќе се натпреваруваат екипите: Cinkarna Celje, Janina, Ježica, Akson Ilirija, Triglav, Trešnjevka 2009, Zagreb, FSV Rijeka и Lavovi.

Најдобрите 4 екипи од секоја група ќе се пласираат во Суперлигата, којашто ќе се одигра на неутрален терен во Градишка (балон систем) при што секоја екипа ги пренесува бодовите од меѓусебните средби од групната фаза. Четирите првопласирани екипи во Суперлигата ќе обезбедат пласман на Ф4.

💙💛  НАПРЕД БАДЕЛ !💙💛

11.07.2023

ЖКК Бадел 1862