Вторпат во историјата на македонската женска кошарка, во предвечерието на новата кошаркарска сезона, ќе се одигра Суперкуп натпреварот помеѓу минатогодишниот шампион и освојувач на првиот Суперкуп – Бадел 1862 и освојувачот на националниот куп – Баскет Кам.

Среда, 28.09.2022 година

СРЦ Кале (голема сала)

Почеток: 17:00

Бадел 1862Баскет Кам

Судии: Червенка, Јакимовски, Никочевиќ

Делегат: Велкоска

Директен пренос: МТВ 3

LIVE STREAM: BadelTV

LIVE STAT: 28.08.2022, 17:00

 

💙💛 СО СРЦЕ ЗА БАДЕЛ! 💙💛

💙💛 НАПРЕД БАДЕЛ! 💙💛

 

27.09.2022

ЖКК БАДЕЛ 1862