Екипата на Цинкарна Цеље е новиот шампион во регионалната WABA лига.

Во големото финале кошаркарките на Цнкарна Цеље ја совладаа екипата на Будуќност Бемакс со резултат 58:51 (19:11, 13:9, 16:17, 10:14).

Признанието за  најкорисна кошаркарка – МВП на Ф4 и припадна на кошаркарката на Цинкарна Цеље, Isabela Lyra Ramona.

Признанието за најкорисна кошаркарка – МВП во WABA лигата и припадна на кошаркарката на Пламен Пожега, Kapinga Maweja La mama.

Во  малото финале, екипата на Орлови ја совлада Монтана 2003 со резултат 72:63 (16:18, 16:15, 19:10, 21:20).

20.03.2022

ЖКК БАДЕЛ 1862