Зошто кошарка?

– Кошарката е тимски спорт преку кој можете да ги развиете атлетските способности.
– Кошарката е спорт кој секогаш ќе ве мотивира да го искачите следното скалило во животот.
– Со тренирање кошарка ќе ја зголемите својата самодоверба.
– Ќе стекнете тимски дух.
– Ќе ги развиете способностите за подобро размислување и анализирање.

Зошто ЖКК Бадел 1862?

– Низ тајните на кошаркарската игра ќе ве водат професионални тренери.
– Настапи во домашните младински лиги.
– Настапи на меѓународна сцена, младинска WABA лига.

Биди дел од колективот којшто дава најголем број младински и сениорски репрезентативки.

БИДИ И ТИ ДЕЛ ОД НАЈТРОФЕЈНИОТ МАКЕДОНСКИ ЖЕНСКИ КОШАРКАРСКИ КЛУБ – ЖКК БАДЕЛ 1862!

💙💛  ДРУЖЕЊЕ!   💙💛

💙💛  СПОРТУВАЊЕ!   💙💛

💙💛  СОЦИЈАЛИЗАЦИЈА!   💙💛

14.03.2022

ЖКК БАДЕЛ 1862