Честитки за кошаркарките на Војводина 021 за вечерашната победа. Со агресивна игра во одбраната и нападот го контролираа натпреварот во текот на сите 40 минути.

Нашите баделки изгореа во желбата за победа. Мотивирани, борбени но деконцентрирани, во текот на целиот натпревар неуспешно ја “бркаа” предноста на квалитетниот противник.

Поразите од поквалитетен противник се составен дел и поучни приказни во развојот на секој спортски колектив.

Простор за разочарување нема.

Главата останува крената високо нагоре, затоа што баделки незнаат поинаку!

Бадел 1862              –              Војводина 021 59:80 (8:21, 15:15, 19:25, 17:19)

Нена Трајчевска 16                Sara Loomis 29

Ивана Кметовска 15

Александра Стојановска 14

 

💙💛  ОДИМЕ ПОНАТАМУ!   💙💛

💙💛  НАПРЕД БАДЕЛ!   💙💛

09.02.2022

ЖКК БАДЕЛ 1862