Лесна победа на баделки против ЖКК Струга за задржување на 100% ефект во домашното првенство.

Прва А лига / К14

ЖКК Бадел 1862 – ЖКК Струга 98:44 (33:7, 21;16, 16:12, 28:9)

Цветанка Димова за 26 минути поминати на терен постигна 29 поени, а оствари и 9 скока, за севкупен индекс на корисност од 35.

Нена Трајчевска16 минути, 12 поени.

Ивана Кметовска16 минути, 10 поени.

Kaitlyn Mathieu16 минути, 10 поени.

Сања Адамовска24 минути, 10 поени.

Мартина Блажевска24 минути, 10 поени.

Сара Максимовска21 минута, 8 поени.

Александра Стојановска14 минути, 5 поени.

Марија Димитријевиќ22 минути, 3 поени.

Сандра Лазаревска22 минути, 1 поен.

Рутинска победа на ЖКК Бадел 1862. Од утре започнуваат подготовките за натпреварот од WABA Суперлигата против Војводина 021 којшто ќе се одигра на 09.02.2022 година, Среда во Скопје.

 

💙💛  НАПРЕД БАДЕЛ!   💙💛

05.02.2022

ЖКК БАДЕЛ 1862