Претстојниот виденд ќе се одиграат натпреварите од 13 – то коло во Прва А лига. Дерби натпреварот помеѓу  ЖКК Вардар – ЖКК Бадел 1862 ќе се одигра во спортската сала Кале (мала сала).

К13 – 30.01.2022 година

12:00     ЖКК МЗТ Скопје Аеродром – ЖКК Работнички

Судии: Јакова Б. и Никочевиќ Е.

Делегат: Божиновска М.

 

14:00     ЖКК Крива Паланка – ЖКК Про Баскет

Судии: Ѓоргиев Р. и Ангелов В.

Делегат: Донев С.

 

14:30     ЖКК Струга – ЖКК Баскет Кам

Судии: Биноски Д. и Димески Д.

Делегат: Дамески А.

 

17:00     ЖКК Вардар – ЖКК Бадел 1862

Судии: Митрески И. и Богески М.

Делегат: Красниќ А.

💙💛  СО СРЦЕ ЗА БАДЕЛ!   💙💛

28.01.2022

ЖКК БАДЕЛ 1862