Бордот на WABA лигата донесе одлука за одложување на два натпревари од второто коло на Супер лигата, натпревари коишто требаше да се одиграат во Вторник и Среда, 11/12.01.2022 година.

На барање на Цинкарна Цеље, поради влошена епидемиолошка состојба со Ковид 19, одложен е натпреварот против екипата на Будуќност Бемакс.

Нов термин за одигрување доби и натпреварот помеѓу Монтана 2003 и Триглав. Натпреварот наместо на 12.01.2022 година ќе се одигра на 07.02.2022 година.

Со оглед на влошената епидемиолошка состојба со Ковид 19, на сите кошаркарки им посакуваме многу здравје!

 

💙💛  ДА БИДЕМЕ ОДГОВОРНИ!   💙💛

💙💛  ДА ГИ ПОЧИТУВАМЕ МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА!   💙💛

09.01.2022

ЖКК БАДЕЛ 1862