Во последното, 10-то коло од групната фаза во WABA лигата се одиграа 5 извонредни натпревари. Според индивидуалните постигнувања посебно се истакнаа:

Kapinga Maweja La mama (Пламен Пожега) – 28 поени, 19 скока, 6 асистенции, 1 украдена топка, 4 грешки и 1 блокада – ИНДЕКС 40

Lea Debeljak (Цинкарна Цеље) – 28 поени, 9 скока, 1 асистенција, 1 украдена топка, 1 грешка и 1 блокада – ИНДЕКС 33

Hristina Ivanova (Монтана 2003) – 28 поени, 6 скока, 5 асистенции, 2 украдени топки, 3 грешки – ИНДЕКС 32

Sara Loomis (Војводина 021) – 24 поени, 10 скока, 3 асистенции, 1 украдена топка, 4 грешки и 1 блокада – ИНДЕКС 28

Нена Трајчевска (Бадел 1862) – 16 поени, 13 скока, 4 асистенции, 2 украдени топки, 1 грешка и 3 блокади – ИНДЕКС 27

💙💛  НАПРЕД БАДЕЛ 1862!   💙💛

17.12.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862