Натпреварот од 10-то коло од WABA лигата помеѓу Бадел 1862 и Партизан 1953 ќе биде пренесуван на националната МТВ 3.

Благодарност за спортската рекакција на МТВ, којашто го препозна севкупниот интерес и значење на овој историски натпревар за македонската женска кошарка во целина.

Почеток на натпреварот: 20:00

Спортска сала: Независна Македонија – Кисела Вода, Скопје.

Користиме прилика да ги поканиме младите кошаркарки, младинки, сениорки, љубителите на женската кошарка да бидат ветар во грб, 6-ти играч, да им помогнеме на баделки кон остварување на историската цел.

*НАТПЕВАРОТ ЌЕ СЕ ОДИГРА СОГЛАСНО ПРОТОКОЛИТЕ ЗА ОРГАНИЗИРАЊЕ НА СПОРТСКИ НАТПРЕВАР ВО ЗАТВОРЕН ПРОСТОР, 50% ПОПОЛНЕТОСТ, ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПОСЕДУВАЊЕ СЕРТИФИКАТ ЗА ВАКЦИНИРАНОСТ ИЛИ СЕРТИФИКАТ ЗА ПРЕЛЕЖАН КОВИД 19 ВО ПОСЛЕДНИТЕ 45 ДЕНА, ЗАДОЛЖИТЕЛНО НОСЕЊЕ ЗАШТИТНА МАСКА, ДРЖЕЊЕ ДИСТАНЦА*

 

 

💙💛 🇲🇰 ЗАЕДНО ЗА ИСТОРИЈА! 🇲🇰  💙💛

💙💛 СО СРЦЕ ЗА БАДЕЛ!  💙💛

💙💛 НАПРЕД БАДЕЛ!  💙💛

15.12.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862