Нова, 8-ма по ред победа на баделки за задржување н 100% ефект во Првата А лига.

Совладана е екипата на ЖКК Крива Паланка со резултат 73:54.

Нена Трајчевска постигна 19 поени, Александра Стојановска 18Kaitlyn Mathieu 16Сара Максимовска 7Ивана Кметовска 4Цветанка Димова 4Марија Димитријевиќ 3 и Дева Глигорова 2 поени.

Заслужена победа на баделки коишто го контролираа натпреварот во текот на сите 40 минути.

Време за одмор нема. Веќе од утре започнуваат финалните подготовки за натпреварот од WABA лигата против Пламен Пожега во Среда на гостински терен.

 

 

💙💛 БАДЕЛ 100%!  💙💛

💙💛 СО СРЦЕ ЗА БАДЕЛ!  💙💛

 

05.12.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862