Остварена првата сино – жолта викенд цел. Младите баделки до 16 годишна возраст се враќаат од Тетово со убедлива победа над екипата на ЖКК Тетова Булс со резултат 88:37 (23:14, 27:8, 22:8, 16:7).

Доминантен наспат на младите баделки во текот на сите 40 минути.

Јована Димковска беше најефикасна со 33 постигнати поени.

Зара Стојковска и Елена Алулоска постигнаа по 17 поени, Дора Алексова 10, Мила Ѓуковиќ 7, Ива Згонц и Ива Димитријевиќ постигнаа по 2 поени.

Со оваа победа баделки го задржаа 100% ефект во досегашниот тек на првенството.

 

💙💛  100%  💙💛

💙💛 НАПРЕД БАДЕЛ!  💙💛

💙💛 СО СРЦЕ ЗА БАДЕЛ!  💙💛

 

27.11.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862