Денес е Меѓународниот ден против насилството врз жените и девојчињата.

ЖКК Бадел 1862 се вклучува во глобалната кампања “16 дена активизам против родово базираното насилство”.

Секој облик на насилство врз жените е напад на човековите права и закана за демократијата!

Да ставиме крај на родово базираното насилство!

 

25.11.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862