Нова убедлива победа на кошаркарките на ЖКК Бадел 1862 до 16 годишна возраст. Попладнево, во спортската сала Независна Македонија, младите баделки ја совладаа екипата на ЖКК Риниа со резултат 68:14 (30:2, 16:8, 12:4, 10:0).

Листа на стрелци:

Дора Алексова 13

Мила Ѓуковиќ 12

Јована Димковска 10

Елена Алулоска 9

Мила Начевска 8

Зара Стојковска 8

Илина Несторовка 4

Ива Димитријевиќ 4

 

💙💛 СО СРЦЕ ЗА БАДЕЛ!  💙💛

 

06.11.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862