Моќно! Најкраток опис на стартот на младите (М16) баделки во годинешното првенство.

Совладана е екипата на ЖКК Работнички (М16) со резултат 91:15 (22:2, 15:2, 32:4, 22:7).

Најефикасна на натпреварот беше Дора Алексова со 22 поени, а во чекор ја следеше Јована Димковска со 20 поени. Зара Стојковска постигна 14, Ива Димитријевиќ 10, Илина Несторовска и Ѓеоргиевска Теодора по 6, Неда Лабудовиќ 5, Мила Начевска 4, Ива Згонц, Елена Алуловска и  Мила Ѓуковиќ по 2 поени.

 

💙💛 НАПРЕД БАДЕЛ!  💙💛

 

 

31.10.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862