На вчерашниот натпревар од WABA лигата за многумина беше изненадување розевата маица којашто кошаркарките на ЖКК Бадел 1862 ја носеа на себе, со пораката Fight like a girl.

Баделки испратија порака за поддршка на акцијата за поткревање на свеста за ракот на дојката.

**ЖКК БАДЕЛ 1862**ОДГОВОРНОСТ**СВЕСТ**

07.10.2021.