Денес официјално ќе започне сезоната 2021/2022 во регионалната WABA лига. Македонски претставнивици оваа сезона ќе бидат ЖКК Бадел 1862 и ЖКК Баскет Кам. Баделки ќе се натпреваруваат во Групата Б, додека тимот од Македонска Каменица во Групата А.

Баделки на свој терен ќе ја пречекаат екипата на Монтана 2003, додека Баскет Кам како домаќин во Скопје ќе ја пречека екипата на Војводина 021 од Нови Сад.

Во ракмите на првото коло ќе се одиграат следните натпревари:

Група А

18:00     Баскет Кам – Војводина 021 (СРЦ Кале, голема сала)

LIVE STAT https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/WABA/1903824/

LIVE STREAM https://www.youtube.com/watch?v=uAzcMn7Q7xg

 

30.09.2021, 17:30     Будуќност Бемакс – Триглав

LIVE STAT https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/WABA/1903826/

 

Група Б

18:00     РМУ Бановичи – Пламен Пожега

18:00     Партизан 1952 – Цинкарна Цеље

LIVE STAT https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/WABA/1903829/

LIVE STREAM https://www.youtube.com/watch?v=K5Yu4iZKBBY

 

19:00     Бадел 1862 – Монтана 2003 (Независна Македонија)

LIVE STREAM https://www.youtube.com/watch?v=t5pgBNRooOQ

LIVE STAT https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/WABA/1903827/

 

На сите екипи им посакуваме многу здравје, фер игра и добар пласман!

💙💛 НАПРЕД БАДЕЛ! 💙💛

29.09.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862