Натпреварувањето во Тбилиси е зад нас. Нашите кошаркарки се враќаат со победничкиот пехар. Повеќе од заслужено. На четирите натпревари постигнаа четири убедливи победи, демонстрираа моќ над останатите противнички од Групата Е. Постигнатиот резултат дава надеж, верба дека сепак нашата женска кошарка, од резултатски аспект,  ќе тргне во нагорна линија. Секако, претстои уште многу  напорна работа, работа којашто треба да резултира со добра игра и добар резултат во идните предизвици против селекции коишто се на наше или на повисоко ниво.

На Челинџерот во Тбилиси, освен првото место во Групата Е, за издвојување се и постигнувањата на Михаела Алексовска – МВП – најкорисен играч на турнирот во Тбилиси, втор најдобар стрелец на сите одиграни У16 турнири, Марија Николов – најдобар “крадец на топки” севкупно на сите одиграни У16 турнири…..Во екипна конкуренција, во рамките на сите У16 одиграно турнири, нашата репрезентација е прва на листата според бројот на постигнати поени…..Убави бројки….бројки коишто треба да бидат стимул за младите кошаркарки….

Во продолжение Ви ги претставуваме поединечните постигнувања на нашите репрезентативки:

# Players G Min FG 2pts 3pts FT O D Tot As PF To St BS +/- Ef Pts
12 Marija Nikolov 4 32.9 5.8/16.0

35.9%

4.8/11.0

43.2%

1.0/5.0

20%

2.8/3.2

84.6%

1.3 2.5 3.8 4 2 2 7.8 0 40.3 18.5 15.3
5 Mihaela Aleksovska 4 27.5 9.5/24.2

39.2%

7.8/16.8

46.3%

1.8/7.5

23.3%

5.0/7.8

64.5%

2.5 2.3 4.8 3 3 3 6.8 0 36.3 20.3 25.8
16 Bozica Stoeva 4 25.5 4.2/11.2

37.8%

3.2/8.0

40.6%

1.0/3.2

30.8%

1.0/1.5

66.7%

2.8 1.5 4.3 4.3 2 1 5.3 0.3 31.3 16.3 10.5
1 Ana Milovanova 4 22.6 3.8/9.2

40.5%

3.5/6.2

56%

0.2/3.0

8.3%

1.5/3.2

46.2%

4.3 1.8 6 3.8 3 3 5.5 0 24.5 14.8 9.3
11 Ljubica Boskova 4 21.3 1.5/6.0

25%

1.5/6.0

25%

0.0/0.0

0%

1.0/1.8

57.1%

3.3 3 6.3 2 2 1 3 0 32 9.3 4
17 Ksenija Petrevska 4 20.2 3.0/8.5

35.3%

2.8/7.0

39.3%

0.2/1.5

16.7%

0.8/1.0

75%

2.8 4.3 7 1.3 1 2 0.8 0.3 22 9 7
4 Anastasija Todorova 4 19.1 3.2/8.0

40.6%

2.2/4.5

50%

1.0/3.5

28.6%

0.5/1.2

40%

1 1.8 2.8 1.3 2 0 2.8 0 30.3 9 8
6 Anja Danilovska 4 16.3 1.8/4.8

36.8%

1.2/3.0

41.7%

0.5/1.8

28.6%

0.5/0.5

100%

1.5 1 2.5 3.3 2 3 1.3 0.3 21.5 6 4.5
13 Klimentina Modeva 3 5.7 0.7/2.3

28.6%

0.7/2.3

28.6%

0.0/0.0

0%

0.7/2.3

28.6%

1.7 0.3 2 0 1 0 0.7 0 7.7 1.3 2
7 Deja Hodza 3 5.4 1.3/3.3

40%

0.7/2.0

33.3%

0.7/1.3

50%

0.3/0.7

50%

1.3 1 2.3 0.3 1 0 0 0.3 3.3 4 3.7
8 Zorica Karagjozova 3 4.4 0.3/1.3

25%

0.3/1.0

33.3%

0.0/0.3

0%

0.0/0.0

0%

0.7 0.3 1 0 1 0 1.3 0 5 2 0.7
15 Mateja Dodevska 3 4 0.3/2.3

14.3%

0.3/2.3

14.3%

0.0/0.0

0%

0.3/0.7

50%

2.7 0.7 3.3 0 1 0 0.3 0.3 2.7 2.3 1

 

14.08.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862