Од страна на ОН, 6-ти Април е прогласен за Меѓународен ден на спортот за развој и мир. Спортот и спортските активности се исклучително значајни за севкупното здравје на младите и севкупното население. Главната порака на оваа кампања е дека преку спортување и физичка активност треба да го подобриме пред се и над се менталното и физичкото здравје. Да го искоростиме секој слободен момент, дури и во КОВИД состојба, за спортување, за вежбање!

 

06.04.2021

ЖКК БАДЕЛ 1862