Breaking news
  1. СИНО – ЖОЛТ ПЛЕЈ ОФ ВИКЕНД!
  2. 1/4 ФИНАЛЕ – М16: УСПЕШЕН СТАРТ НА МЛАДИТЕ БАДЕЛКИ!
  3. М16: БАДЕЛКИ ЈА ЗАПОЧНУВААТ ОПЕРАЦИЈАТА “Ф4”!
  4. Пеколен натпревар во женското кошаркарско финале: Баскет Кам остана во игра по трилер победата против Бадел
  5. Невидена завршница во мак-баскетот во режија на Алексиќ и Стојановска (ВИДЕО)

ДОКУМЕНТИ

КОШАРКАРСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Општ протокол за организирање спортски натпревари во услови на  КОВИД 19  ЛИНК

Статут на Кошаркарска Федерација на Северна Македонија  ЛИНК

Регистрациски правилник  ЛИНК

Правилник за арбитража  ЛИНК

Дисциплински правилник  ЛИНК

Правилник за натпреварување на сениори  ЛИНК

Пропозиции за натпреварување – сениорски лиги  ЛИНК

Пропозиции за натпреварување – младински лиги  ЛИНК

Правилник за натпреварување – младински лиги  ЛИНК

Правилник за медицински лица  ЛИНК

Кодекс на однесување  ЛИНК

АГЕНЦИЈА ЗА МЛАДИ И СПОРТ

Општ протокол за одржување на спортски натпревари во услови на КОВИД 19  ЛИНК

Правилник за финансирање во спортот  ЛИНК

-